Com sabeu hem celebrat la setmana de la dona i la nena en la ciència. Durant aquesta setmana hem tingut l’oportunitat de tenir diferents visites de mares, àvies, tietes científiques.

Tanmateix, hem realitzat diversos experiments apropant la ciència a les aules. A més a més, donant valor a la feina de les dones què han fet i fan actualment a la nostra societat.

Dit això, us expliquem breument els experiments realitzats a cada aula.

A P3 vam rebre una visita molt especial: la Lucía Carril, mare d’un infant de P3. Ella va venir a l’escola i ens va explicar que la seva feina era fer assaigs clínics de medicaments i, per posar-nos una mica a la seva pell de científica, vam fer tots junts un experiment a l’aula.

Per fer l’experiment vam seguir els següents passos:

  • Posar mig got ple de vinagre
  • Afegir una mica de pintura soluble en aigua (per donar color)
  • Posar un rajolí de sabó rentavaixelles
  • Afegir una cullerada de bicarbonat
  • Remenar fins que la barreja comenci a fer reacció

Ha estat una estona molt enriquidora per a totes i tots, hem gaudit molt!

Moltes gràcies Lucía per la teva visita!

 

A P4 A vam tenir la sort de rebre a l’Agnès, la tieta de la Fiona, i ens va parlar sobre les aus i sobre la feina que fa al parc natural del Garraf. Van dur a terme un experiment, una menjadora d’ocells, ja que ens va explicar que a l’hivern no tenen menjar i els hem d’ajudar.

El dijous va venir la mare del Benji, la Bárbara, i vam fer un experiment on vam analitzar el pH de diferents líquids barrejant aigua amb vinagre i bicarbonat sòdic, i afegint tint de col vermella.

A P4 B hem llegit el conte de la Jane Goodall i del Bongo, una dona que va estudiar els ximpanzés i els va ajudar a viure en millors condicions.

A més, hem llegit el conte de la Marie Curie, científica pionera en el camp de la radioactivitat.

 

A P5A va venir a visitar-nos algunes mares d’infants de la classe per explicar-nos quina era la seva feina relacionada amb la ciència com ara, la Fernanda i la Sara que són farmacèutiques que ens van parlar de les vacunes, medicament i la salut pública. La Lorena que és biòloga en va acompanyar fent l’experiment de crear un volcà.

També vam descobrir una dona científica, la Valentina Tereixkova, una excosmonauta que  va ser la primera dona en sortir a l’espai exterior, a bord de la càpsula Vostok 6.

A P5 B va venir a vistar-nos l’Èrika Teixidó que treballa en un laboratori farmacèutic i ens va parlar de vacunes, medicaments, la funió de les científiques i dels experiments. L’ Èrika ens va proposar fer un experiment amb col lombarda i un volcà. Agraïm molt que ens hagi dedicat el seu temps, coneixements i afecte.

 

Us fem arribar a continuació algunes imatges de les activitats que hem fet al llarg d’aquesta setmana.

Gràcies per la vostra col·laboració!

Esperem que us agradin!

 

Equip de bloc petits

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search