Sabem que el primer any d’escola és molt important per als/les nostres alumnes, ja que es tracta del gran pas a l’escola de grans.
Per això, a P3 treballem la Psicomotricitat amb la finalitat de garantir que els infants desenvolupin les seves capacitats físiques, afectives, socials i intel•lectuals partint dels seus interessos i motivacions, respectant les seves necessitats i característiques pròpies de la seva etapa madurativa.
En les sessions en gran grup, disposem el material per provocar els salts, l’equilibri, la coordinació i el desenvolupament de la marxa, entre altres capacitats, a través del joc i de la lliure intervenció amb els materials. A més, disposem l’aula de manera que es donin les situacions en les quals s’enforteixi la creació d’un vincle afectiu sa i fort amb els seus companys i companyes, a més de fer-ho amb els adults que els acompanyem.
Durant les sessions amb mig grup, ens centrem a treballar el desenvolupament de la percepció, la psicomotricitat fina, l’experimentació amb diferents textures o materials, nocions de música i ritme, entre altres. En acabar, demanem als infants que dibuixin què és el que han fet, on han jugat o amb qui, de manera que simbolitzin allò que han viscut, afavorint que això formi part de les seves estructures mentals, al que David Bueno (2017) doctor en biologia i especialista en neurociència coneix com “Fer, pensar i comunicar” i els principis dels quals recull en el seu llibre “Neurociència per educar”.
