El nostre petit hort

A l’escola comencem des de ben petits a treballar i a gaudir amb la cura de l’hort. Dia a dia, els alumnes de P3, P4 i P5 baixem a l’hort i aprenem a través de les tècniques de cultivar, regar, observar i cuidar tot allò que plantem o sembrem. Durant aquest curs hem pogut veure com ha crescut un enciam, una col, pastanagues… i moltes més verdures que després hem pogut tastar.

Per què treballem l’hort?

L’hort és una eina pedagògica que ens ajuda a treballar de manera transversal i significativa conceptes, hàbits, actituds, procediments i valors relacionats amb l’entorn,  la natura i l’alimentació saludable. D’altra banda, fomenta el respecte cap al medi ambient i permet gaudir dels aliments cultivats pels propis infants.

Com ho fem?

A l’escola tenim un jardí de plantes aromàtiques a la terrassa i un hort a la pista gran. Durant la setmana ens dividim en petits grups de treball i anem baixant a observar i cuidar les nostres llavors o planter. D’aquesta manera, entre P3, P4 i P5 ens organitzem i treballem en equip rotant les activitats. Durant tot el curs, els infants van realitzant observacions, plantejant preguntes, formulant hipòtesis i, finalment, treuen les seves conclusions.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search